Toţi directorii de şcoli din judeţul Dâmboviţa, care aveau funcţii politice, au ales să rămână manageri ai instituţiilor de învăţământ, a declarat, joi, prefectul de Dâmboviţa, Iancu Caracota. La nivelul judeţului, niciun director de şcoală nu se află, la acest moment, în incompatibilitate.

”Din informarea pe care o am de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, mi s-a comunicat că toţi directorii care au avut funcţii politice au renunţat la acestea şi deci, la acest moment, niciunul nu este în stare de incompatibilitate. Mai mult de atât, doamna inspector şcolar general Elena Manolescu a încercat să meargă chiar mai departe, să-i roage pe toţi cei care astăzi sunt directori în şcoli să dea o declaraţie pe propria răspundere că şi-au rezolvat această incompatibilitate, adică de a nu fi preşedinţi, vicepreşedinţi, secretari generali într-un partid”, a precizat prefectul Iancu Caracota.

Acesta spune că decizia de separare a funcţiei politice de cea de manager de instituţie şcolară este una bună, care îi va face pe directorii de şcoli să se canalizeze pe cariera profesională. ”Cred ca ideea de la care a plecat guvernul şi, în special, prim-ministrul Emil Boc, care şi-a asumat această lege, este că au mai mare responsabilitate şi valoare acei profesori care au condus şcolile ca directori, au mai mare responsabilitate în meseria lor decât a merge mai departe şi pe politic”, a adăugat prefectul de Dâmboviţa, Iancu Caracota. AGERPRES