Directorul Colegiului de Arta din Iasi, Daniela Barnea, a fost amendat cu 3.000 lei, in urma incendiului produs pe 26 martie in unitatea de invatamant, pe motiv ca nu a exploatat in conditii de siguranta instalatia electrica din cabinetul sau si pentru blocarea unor cai de evacuare.
„Directorul unitatii de invatamant a fost sanctionat contraventional cu amenda de 3.000 lei pentru blocarea unor cai de evacuare si neexploatarea in conditii de siguranta a instalatiei electrice”, se precizeaza intr-un comunicat remis de Inspectoratul pentru Situatii de Urgente Iasi.

In plus, in urma unei analize efectuate de inspectori, s-a constat ca cei cinci elevi care s-au intoxicat cu monoxid de carbon au patruns din teribilism in zona inundata cu fum, punandu-si deliberat viata in pericol. „Cei cinci elevi, care au fost asistati medical, au patruns din teribilism, in loc sa se evacueze in siguranta, pe casa de scari, care se afla exact de unde veneau ei, adica din partea opusa locului de izbucnire a incendiului, dar si din cauza faptului ca profesorii nu au luat masuri ferme si imediate de evacuare in siguranta a elevilor”, se mai arata in comunicatul ISU Iasi.

Pe 26 martie, in cabinetul directorului unitatii de invatamant, Daniela Barnea, a izbucnit un incendiu dupa ce un triplu stecher s-a supraincalzit. Flacarile au cuprins imediat obiectele din incapere, iar fumul s-a raspandit la etajele superioare ale cladirii. Pompierii au intervenit cu doua autospeciale si au evacuat 20 de profesori si doua cadre didactice.