col informatica nt.jpgProfesoara Elena Genoveva Irimia a demisionat, marţi, din funcţia de director al Colegiului Naţional de Informatică Piatra Neamţ, ca urmare a scandalului în care a fost implicată unitatea de învăţământ. Decizia a fost confirmată de inspectorul şcolar general al judeţului, Luminiţa Vârlan, care a declarat că va înainta demisia Ministerului Educaţiei.

„Numirea doamnei Irimia în funcţia de director a fost făcută prin ordin al ministrului şi de aceea am înaintat demisia tot ministerului”, a precizat Vârlan. Noul director al Colegiului Naţional de Informatică Piatra Neamţ va fi numit tot prin ordin al ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

În urmă cu o lună de zile, Tudor Platon, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ, a fost mutat disciplinar la un alt liceu, împreună cu alţi 5 colegi, pentru că a publicat pe blogul personal mai multe fotografii realizate în incinta unităţii şcolare, considerate nepotrivite. În fotografii, cei cinci elevi apar jucând poker pe o catedră, în timp ce fumează şi beau bere. Autorul fotografiilor a motivat că instantaneele sunt pentru admiterea într-un club de artă fotografică documentară şi fac parte dintr-un proiect intitulat „Elev în clasa a XII-a”.


Mutarea disciplinară la alt liceu presupune că Tudor Platon şi cei cinci colegi care au primit aceeaşi sancţiune nu vor mai putea susţine examenul de Bacalaureat la liceul pe care l-au urmat cei patru ani. Pe de altă parte, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ a constatat că Tudor Platon întrunea condiţiile pentru a fi exmatriculat din cauza celor peste 40 de absenţe nemotivate din acest an de învăţământ. Brigada de inspecţie a ISJ Neamţ va demara, începând de miercuri, un control la Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ. AGERPRES