Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor a decis să o invite săptămâna viitoare la audieri pe Maria Nistor, director al Editurii Didactice şi Pedagogice, a anunţat deputatul PMP Robert Turcescu.

„A fost votată azi în Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, la propunerea mea, invitarea la audieri în comisie a directorului Editurii Pedagogice, Maria Mihaela Nistor. Pe tema manualelor, evident. Se va întâmpla miercurea viitoare”, a precizat Turcescu.

În 27 august, Ministerul Educaţiei Naţionale a decis să solicite Editurii Didactice şi Pedagogice retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a la care au fost constatate mai multe erori. MEN a precizat că în acest caz toate costurile vor fi suportate de editură, care îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în instanţă pe cei vinovaţi pentru daunele aduse.

Directorul editurii a declarat atunci că autorii manualului de Geografie de clasa a VI-a, în care au fost constatate mai multe erori, vor fi acţionaţi în instanţă de Editura Didactică şi Pedagogică pentru recuperarea daunelor.

Ea a susţinut că nu se poate vorbi despre greşeli şi în manualul de istorie, aşa cum au fost semnalate în cel de geografie. AGERPRES