Directorul Editurii Didactice şi Pedagogice, Maria Mihaela Nistor, a declarat, la audierea în Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, că acest an şcolar are mai multe premiere, arătând că este prima dată când manualele şcolare de clasa a VI-a se află pe bănci din prima zi. Ea a menţionat că în total s-au editat şi livrat aproximativ 2,5 milioane de exemplare de manuale, cu „eforturi supraomeneşti” pentru transportul, editarea şi scrierea acestora.

„În anul şcolar 2018-2019 avem mai multe premiere. Este prima dată când clasa a VI-a, această generaţie de sacrificiu, are manualele şcolare pe bănci în prima zi a anului şcolar. Avem, bineînţeles, excepţia, regretabila eroare ce s-a produs la geografie ca un cumul de erori din culpă comună, după cum bine ştiţi, însă toate celelalte manuale cu care ministerul a contractat Editura Didactică şi Pedagogică se află pe bănci încă din prima zi de şcoală. De asemenea, în total s-au editat şi livrat aproximativ 2,5 milioane de exemplare de manuale în aproape 700 de tone de carte şcolară. Închipuiţi-vă ce eforturi supraomeneşti s-au făcut pe parte de transport, pe parte de editare, pe parte de scriere. Vreau să mulţumesc autorilor şi colegilor din EDP, din MEN, precum şi colaboratorilor pentru ducerea la bun sfârşit cu succes a acestui proiect”, a spus Nistor.

Ea a menţionat că, pentru prima dată după 20 de ani, există manuale şcolare la minorităţile naţionale, la peste 26 de discipline. „De asemenea, în premieră, persoanele cu dizabilităţi de auz vor beneficia de o variantă tradusă pe înţelesul lor în limbaj mimico-gestual în partea digitală a manualelor şcolare, care va fi postată în această lună pe platforma Ministerului Educaţiei Naţionale”, a adăugat Nistor. AGERPRES