Directorul şcolii gimnaziale ”Alexandra Nechita” din Vaslui, Florinel Moraru, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că renunţă la funcţie din cauza nemulţumirii cadrelor didactice care nu sunt de acord cu numirea sa la conducerea unităţii de învăţământ. Colectivul didactic al şcolii s-a opus numirii în funcţia de director a lui Florinel Moraru, protestând în faţa şefilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui în ziua în care acesta a fost instalat oficial la conducere.

”Nu suport să fiu acuzat pe nedrept. Cadrele didactice de la şcoala la care am fost numit director spun că nu aş fi un bun profesionist, dar nu vin cu dovezi. Pe principiul că cel mai deştept cedează am decis să renunţ la funcţia de director al şcolii ‘Alexandra Nechita’. Mă voi întoarce la şcoala din comuna Soleşti, acolo unde mi-am suspendat mandatul de director când am fost numit în fruntea unităţii de învăţământ de la Vaslui”, a declarat Florinel Moraru.

Aproximativ 50 de cadre didactice s-au adunat în sediul şcolii în urmă cu o săptămână pentru a-şi exprima nemulţumirile în faţa şefilor ISJ Vaslui şi în faţa noului director al gimnaziului, Florinel Moraru. ”Domnul Moraru ne-a înştiinţat că renunţă la funcţia de director de la şcoala ‘Alexandra Nechita’ şi că se va întoarce la Soleşti. Cadrele didactice de aici nu au fost de acord cu numirea sa şi au trimis memorii la noi. Urmează să numim acolo un alt director până când se va organiza concursul de ocupare a postului”, a precizat Vasile Ursanu, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui. AGERPRES