camera_supraveghere.jpgPrimul dispecerat prin intermediul caruia vor fi monitorizate camerele de supraveghere instalate in unitatile de invatamant din Ploiesti a fost pus in functiune vineri, acesta fiind amenajat in incinta Colegiului National “Ion Luca Caragiale”.

Alte cinci astfel de centre de supraveghere vor mai fi infiintate in municipiul resedinta de judet, urmand a fi arondate sectiilor de politie sectoriale.

”Este un proiect pe care il implementam pas cu pas pentru a creste siguranta in scoli. Urmeaza sa amenajam si celelalte cinci dispecerate, asa incat sa ajungem la o protectie totala a copiilor in scoli si a patrimoniului acestor unitati de invatamant” – a declarat primarul Andrei Volosevici.

In unitatile de invatamant din municipiul Ploiesti au fost montate, de la inceputul acestei luni, 300 de camere de supraveghere achizitionate de primarie, 20 dintre ele fiind mobile. Camerele de supraveghere au fost montate in exteriorul unitatilor scolare pentru ca, potrivit primarului Andrei Volosevici, s-a constatat ca numarul de incidente petrecute in afara cladirii este mai mare iar, pe de alta parte, s-a urmarit si protejarea patrimoniului. Proiectul privind asigurarea pazei in scoli are o valoare totala de aproximativ 500.000 lei. In municipiul Ploiesti sunt 89 de unitati de invatamant. AGERPRES