Doar 20 % dintre directorii de scoli si licee din Capitala au dat concurs

Doar 20% din cei 750 de directorii si directori adjuncti din Bucuresti ai scolilor si liceelor din Capitala si-au ocupat postul prin concurs, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, inspectorul general al Inspectoratului scolar al municipiului Bucuresti, Cristian Alexandrescu.
Potrivit acestuia, dupa finalizarea metodologiei pentru ocuparea posturilor de directori si directori adjuncti, va fi organizat si un concurs.

De asemenea, inspectorul general a afirmat ca pe parcursul anului scolar 2009-2010 vor fi finalizate aproximativ 150 de metodologii vizand activitatea scolara. Pe de alta parte, Cristian Alexandrescu a spus ca nu au fost semnalate probleme privind incalzirea in unitatile scolare, 25% dintre unitatile scolare din Bucuresti fiind racordate la sistemul public de termoficare, in timp ce 75% au centrale proprii. Referindu-se la educatori, Alexandrescu a sustinut ca nu exista deficit in Capitala, din cei 3.000 de educatori care educa peste 39.000 de copii, 2.500 sunt titulari, iar restul sunt suplinitori sau pensionari. AGERPRES