Mai mult de jumătate dintre directorii şi directorii adjuncţi de şcoli din judeţ sunt numiţi prin detaşare în interesul învăţământului, a declarat miercuri prof. Mirela Aldescu, Inspector şcolar general al judeţului Arad.

„Au fost şcoli unde a fost înlocuiţi atât directorul, cât şi adjunctul acestuia, dar au fost şi şcoli unde a fost înlocuit numai unul dintre aceştia. Astfel, din totalul de 153 de directori, 71 sunt numiţi prin concurs, ceilalţi 82 fiind interimari, numiţi prin detaşare în interesul învăţământului”, a precizat prof. Mirela Aldescu.

Potrivit sursei citate, între cei 82 de directori care au fost numiţi prin detaşare în interesul învăţământului, 60 au fost reconfirmaţi de către Consiliul de Administraţie al ISJ Arad, celelalte 22 de posturi fiind ocupate de alte persoane, ca urmare a faptului că 5 dintre foştii directori nu au mai fost confirmaţi de CA al ISJ Arad, 6 au demisionat, unul a renunţat din motive personale, unul se află în concediu pentru îngrijirea copilului, doi s-au transferat, iar 7 (un adevărat record pentru învăţământul arădean) s-au pensionat. În ceea ce priveşte directorii adjuncţi, 23 sunt numiţi prin concurs, iar 21 sunt interimari, fiind numiţi prin detaşare în interesul învăţământului.

„Chiar dacă au fost unele discuţii privind revocarea unora dintre directori, doresc să precizez că atât revocările, cât şi numirile directorilor interimari s-a făcut strict pe criterii de competenţă profesională, cu respectarea prevederilor legale”, a mai adăugat inspectorul şcolar general al judeţului Arad. AGERPRES