Doi candidati, Mircea Ifrim si Adrian Marius Maghiar, s-au inscris pentru functia de decan al Facultatii de Medicina si Farmacie din Universitatea Oradea, pentru alegerile care vor avea loc in perioada 25-27 februarie.
Deputatul PRM Mircea Ifrim, presedintele Comisiei pentru sanatate si familie, si-a depus
candidatura pentru functia de decan la FMF Oradea pe 17 ianuarie, fiind chiar primul profesor din Universitatea Oradea care si-a exprimat dorinta de a ocupa aceasta functie.

Dr. Adrian Marius Maghiar si-a depus candidatura in data de 11 februarie, in penultima zi de inscriere in cursa pentru functia de decan.

S-au inregistrat 23 de candidaturi pentru decani. Daca la majoritatea facultatilor s-a inscris cate un candidat, la cinci facultati isi vor disputa functia cate doi competitori. Pe langa Facultatea de Medicina, cate doua candidaturi s-au inregistrat si pentru functia de
decan a Facultatii de Teologie, prof.univ.dr. Dumitrascu Nicu si conf.univ.dr. Erdei Miron Ioan, la Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei si-au anuntat candidatura prof.univ.dr. Teodor Leuca si prof.univ.dr. Marius Alexandru Silaghi, la Facultatea de Inginerie Manageriala si Tehnologica – prof.univ.dr.ing. Pele Alexandru Viorel si prof.univ.dr.ing. Bungau Constantin. Conf.univ.dr. Ioan Romosan, prodecanul Facultatii de Stiinte Juridice, si-a anuntat si el candidatura, alaturi de conf.univ.dr. Mirisan Valentin.