Doi profesori universitari, Cornel Craciun Antal si Radu Ioan Eugen, si-au depus in ultima zi de inscriere candidaturile pentru functia de rector al Universitatii Oradea.
Prof. univ. dr. Cornel Antal, actualul rector interimar, si-a finalizat chiar pe 21 februarie planul managerial, precum si echipa de conducere pe care o propune. Echipa cu care Cornel Antal doreste sa conduca Universitatea pentru urmatorii patru ani este formata din sase prorectori, dintre care patru actuali, Ioan Felea, Teodor Jurcut, Iacob Hantiu, Ioan Horga, carora li se adauga Elena Bonchis, Gheorghe Tara si Sorin Curila – secretar stiintific.

De cealalta parte, prof. univ. dr. Radu Ioan Eugen, decanul de la Facultatea de Inginerie Manageriala si Tehnologica, nu si-a facut publica echipa manageriala. Pentru o transparenta totala, toate informatiile privind alegerile academice din acest an sunt postate pe site-ul universitatii.

Senatul se va intruni in sedinta ordinara in data de 10 martie, pentru a alege noul rector pentru un mandat de patru ani. La aceeasi sedinta, vor fi validate noile structuri de conducere ale facultatilor.