Doua licee din Braila se vor transforma in campusuri scolare, in cadrul unui proiect privind asigurarea accesului egal la educatie pentru toti elevii si imbunatatirea calitatii educatiei si formarii profesionale.
Potrivit inspectorului scolar care raspunde de domeniul tehnic la nivelul ISJ Braila, Dana Turcu, prin acest program se vor oferi comunitatilor locale unitati scolare multifunctionale, pentru educarea si pregatirea elevilor.

„Au fost selectate scoli care sa nu mai fi beneficiat de finantari prin alte programe sau proiecte si s-au avut in vedere si liceele scolare, alaturi de grupurile scolare. Timpul de executie a acestor campusuri este tot de aproximativ doi ani”, a declarat Turcu.

Un astfel de campus scolar va cuprinde scoala propriu-zisa, spatii de cazare pentru elevi, cantina, baza de practica pentru meserii si specializari, ateliere-scoala, sala de sport si terenuri sportive, precum si spatii de cazare pentru cadrele didactice, dotate si utilate corespunzator. Pretul estimat pentru infiintarea unui campus scolar este de trei-patru milioane de euro, finantarea urmand sa fie asigurata de Ministerul Educatiei si Cercetarii.
La nivel national urmeaza sa fie facute aproximativ 80 de astfel de investitii.