clasa-scoala.jpgDouă licee din judeţul Brăila vor fi comasate, pentru că nu mai au numărul de elevi necesar pentru păstrarea personalităţii juridice, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Iulian Danielescu.

“Am trimis spre Primăria Brăila propunerea de comasare a Liceului Brâncuşi cu Grigore Moisil. Din două, va rămâne unul. Cauza este numărul mic de elevi. La sub 300 de elevi, o unitate şcolară îşi pierde personalitatea juridică. Ambele unităţi, Brâncuşi şi Moisil, după statistica noastră, au puţin peste 200 de elevi. Chiar dacă vor mai avea din corigenţii claselor a VIII-a câte ceva, niciuna nu ajunge separat să depăşească acel număr de 300 de elevi minim, ca să aibă personalitate juridică separat”, a declarat Danielescu.

Şi la liceele “Constantin Brâncoveanu” şi “Matei Basarab” din comuna Măxineni sunt probleme în ceea ce priveşte realizarea numărului de clase propus prin planul de şcolarizare pentru 2013-2014, iar profesorii îşi pun speranţele în elevii rămaşi corigenţi, care vor fi repartizaţi în etapa a III-a la nivelul Inspectoratului Şcolar.

Potrivit statisticilor ISJ Brăila, la nivelul judeţului există 500 de elevi nerepartizaţi, respectiv 17 clase, care provin din corigenţii clasei a VIII-a. AGERPRES