bacalaureat6.jpgDouă licee din judeţul Hunedoara se află în situaţia în care niciun elev de clasa a XII-a nu a reuşit să promoveze examenul de simulare a Bacalaureatului, deoarece mediile obţinute de aceştia la teste se situează sub nota 6.

‘La Liceul ‘Constantin Bursan’ din Hunedoara şi Liceul tehnologic din Lupeni promovabilitatea este zero. Elevii au reuşit să obţină medii de 5, dar pentru a putea promova examenul de bacalaureat este nevoie de minim media 6′, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, Claudia Anca.

Pe de altă parte, elevele care învaţă la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Prislop au reuşit performanţa să treacă, toate, examenele de simulare a Bacalaureatului.

Pe ansamblul judeţului Hunedoara, elevii de clasa a XII-a care au participat la simularea examenelor de bacalaureat au obţinut un procent de promovabilitate de 38,89%, cu 0,5% peste media naţională.

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate la proba de Limba şi literatura română, unde 67,23% dintre elevi au primit note peste 5, urmată de proba la alegere a profilului (65,06% elevi promovaţi), limba maternă (56,41%) şi proba obligatorie a profilului (51,12%).
În cazul elevilor de clasa XI-a care au susţinut simularea Bacalaureatului, promovabilitatea a fost de 22,97%, cu aproape 3% sub media naţională. Pe discipline, 55,68% dintre elevi au primit note peste 5 la proba de Limba şi literatura română, 72,7% la proba de Limbă maternă şi 37,6% la proba obligatorie a profilului.

Conducerea ISJ Hunedoara a decis să monitorizeze toate orele de pregătire şcolară suplimentară care se desfăşoară în licee în vederea susţinerii examenului de bacalaureat. De asemenea, se vor face analize ale rezultatelor împreună cu elevii şi părinţii. AGERPRES