manual_digital.jpgDouă manuale pentru clasa I în format tipărit şi digital – Comunicare în limba română şi Matematică şi explorarea mediului – au fost lansate luni de Editura Litera şi Siveco România la o dezbatere de profil. Cadrele didactice vor putea selecta manualele pe care doresc să le utilizeze în noul an şcolar accesând platforma Ministerului Educaţiei Naţionale, www.manuale.edu.ro. Comenzile pentru noile manuale urmează să fie realizate online de către unităţile de învăţământ, astfel încât ele să ajungă în şcoli până la începerea anului şcolar.

„Manualele au fost elaborate în conformitate cu programa şcolară şi sunt structurate în câte 12 unităţi de învăţare, cu teme din universul apropiat al copilului”, a declarat la dezbatere Marin Vidraşcu, director executiv Editura Litera.

Potrivit reprezentanţilor editurii, plusul de atractivitate este dat de componenta digitală a noilor manuale, iar la realizarea elementelor de interactivitate s-a luat în considerare atât atributul specific tabletelor ca tehnologie mobilă, dar mai ales cele mai recente cercetări mondiale privind psihopedagogia şcolară. „Manualele în format digital pe care le propunem dascălilor vor oferi un plus de valoare activităţii la clasă datorită caracterului interactiv. Digitalul vine în sprijinul manualelor tipărite atrăgând copiii în lumea jocului, încurajându-i să cerceteze, să descopere, să lucreze în echipă şi să-i susţină în mod convingător ideile. Toate acestea îi vor ajuta să-şi dezvolte capacitatea de comunicare, gândirea critică, raţionamentul şi discernământul. Sperăm ca învăţătorii şi elevii să folosească cu plăcere noile manuale”, a afirmat vicepreşedintele Siveco, Florin Ilia.

Conform editurii, la elaborarea manualelor au contribuit psihopedagogi, specialişti în proiectarea învăţării, programatori, graficieni, designeri şi un colectiv de profesori cu o bogată experienţă în realizarea de manuale şi de programe şcolare pentru învăţământul primar: Gabriela Bărbulescu, Daniela Beşliu, Elena Niculae, Florentina Chifu.

De luni, editura Litera va deschide şi call-centerul Telverde 0800-110222, care le va furniza tuturor celor interesaţi informaţii referitoare la manuale şi la auxiliare, precum şi la procedura de achiziţionare. De asemenea, pe site-ul wwwmanualPLUSdigital.ro şi pe pagina de facebook https: www.facebook.com/manualPLUSdigital, pe tot parcursul anului şcolar va funcţiona Clubul Dascălului Modern, o platformă online care va fi punctul de întâlnire cu toţi colegii de breaslă, cu autorii manualelor şi cu părinţi elevilor. Prin înscrierea în club, profesorii vor beneficia de serviciu gratuit de asistenţă pentru folosirea suportului digital, valabil de luni până duminică, în intervalul 8,00-20,00. AGERPRES