Lotul olimpic al României a obţinut două medalii de argint la cea de a doua participare la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) care s-a desfăşurat în Cehia, în perioada 11 – 16 aprilie, informează un comunicat al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului remis miercuri.
Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, aflată anul acesta la a IX-a ediţie, a reunit 40 de echipe din 20 de state membre UE. Conform regulamentului, o ţară poate înscrie două echipe formate din câte trei elevi care susţin două probe practice cu caracter interdisciplinar (biologie, chimie şi fizică).

Cei şase laureaţi sunt: Cristiana Dimulescu de la Colegiul naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, Mihai Prună elev al Colegiului naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare şi Mihai-Radu Popescu de la Colegiul naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, respectiv George-Aurelian Rizea – Colegiul naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, Victor Şerban – Colegiul naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova şi Florin Sebastian Dumitru – Liceul de Informatică Bucureşti. AGERPRES