Pentru prima dată în judeţul Sibiu, din toamnă, vor exista două clase cu predare intensivă a limbii franceze, la şcolile „Radu Selejan” şi „Nicolae Iorga” din municipiul reşedinţă de judeţ, decizia fiind luată la cererea părinţilor, în contextul în care în oraş există investitori francezi, potrivit profesorilor.

„La noi şi la Şcoala nr. 6 din câte ştiu eu, s-a aprobat o clasă de intensiv franceză. Vor fi două clase de intensiv franceză din anul şcolar 2019-2020 la noi şi la Şcoala nr. 6 ‘Nicolae Iorga’. La noi se studiază franceza ca a doua limbă şi au fost părinţi care şi-au dorit nu doar intensiv engleză, ci şi intensiv franceză. Avem o clasă de intensiv engleză, asta e o tradiţie în şcoala noastră şi vom avea şi intensiv franceză. Din câte ştiu eu sunt undeva peste 40 % din angajatorii din Sibiu sunt vorbitori de franceză şi ne-am gândit noi că trebuie să venim pe piaţă cu altă noutate. Este foarte adevărat că toată lumea vrea germană, dar limba culturii şi limba diplomaţiei este franceza, nu germana”, a declarat directoarea Şcolii „Radu Selejan” din Sibiu, Nelia Corobană.

Din anul 2015, în Sibiu există Clubul Francofon de Afaceri, care numără câteva zeci de membri, angajatori vorbitori de limba franceză. Şi în Zona Industrială Vest din municipiul Sibiu există o importantă fabrică a unui investitor francez, care a colaborat cu liceele şi facultăţile din Sibiu, ajutând elevii şi studenţii să facă practică sau să înveţe meserie în unitatea de producţie. AGERPRES