univ_cuza_is.jpgRectorul Universitatii din Viena, prof. Georg Winckler, va primi joi, titlul de Doctor Honoris de Causa al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. De asemenea, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va acorda prof. univ. dr. Michael Metzeltin, de la Institutul de Romanistica al Universitatii din Viena, titlul de Profesor de Onoare. Rectorul UAIC, Vasile Isan, sustine ca profesorului Winckler, absolvent al Universitatii Princeton si rector al Universitatii din Viena inca din anul 1999, i se va acorda cea mai inalta distinctie a Universitatii „Cuza”, pentru contributia sa in domeniul macroeconomiei.

Ceremonia va avea loc in Aula Magna „Mihai Eminescu” si va fi precedata de un concert al cvartetului „Presto” al Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi.

Potrivit sursei citate, distinctia Profesor de Onoare va fi conferita prof. Michael Metzeltin pentru contributia de exceptie la dezvoltarea filologiei romanice in cadrul Institutului de Romanistica al Universitatii din Viena, pentru activitatile stiintifice si academice deosebite organizate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” si pentru opera stiintifica intinsa si diversa, intre care se remarca vasta lucrare cu caracter enciclopedic, in mai multe volume, Lexicon der romanischen Linguistik. AGERPRES