Două treimi din numărul total de 187 de unităţi şcolare din judeţul Giurgiu, respectiv 124 de şcoli, vor începe cursurile miercuri, 5 mai, în scenariul verde, 62 de unităţi şcolare, în scenariul galben, iar Şcoala gimnazială din Isvoarele va desfăşura cursurile tot online după ce tavanul unei clase s-a prăbuşit în urmă cu aproximativ două luni de zile.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, întrunit astăzi, 4 mai 2021, în şedinţă online, a aprobat scenariul de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unităţile de învăţământ din judeţul Giurgiu începând cu data de 5 mai. Astfel din cele 187 de grădiniţe, şcoli şi licee din judeţul Giurgiu, 124 vor începe cursurile în scenariul verde, 62 vor începe cursurile în scenariul galben, iar Şcoala gimnazială din Isvoarele va desfăşura cursuri online din cauza infrastructurii după ce tavanul unei clase recent reabilitate s-a prăbuşit în urmă cu aproximativ două luni de zile”, se arată într-un comunicat de presă emis de Instituţia Prefectului.

Din cele 62 de unităţi şcolare în scenariul galben, 30 sunt din municipiul Giurgiu, respectiv toate şcolile, grădiniţele şi liceele din oraş. Scenariile au fost aprobate pe baza ratei de incidenţă cumulativă pe ultimele 14 zile a COVID-19 la o mie de locuitori, fiind avizat de către Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu şi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţul Giurgiu a ajuns la 0,91 la mia de locuitori, nicio localitate nu mai are o incidenţă peste trei la mie. Cea mai mare incidenţă este la Daia cu 2,84, urmată de Răsuceni cu 2,36, Joiţa cu 2,06, Stăneşti – 1,91, Toporu – 1,65, Iepureşti – 1,55, municipiul Giurgiu – 1,54, Grădinari – 1,52 şi Malu – 1,51.

În 40 din cele 54 de localităţi din judeţ incidenţa este cuprinsă între 0,21 şi 1,47, iar în cinci localităţi – respectiv Mârşa, Ogrezeni, Schitu, Slobozia, Vedea, incidenţa este zero. AGERPRES