Un număr de 20 de directori din învăţământul mehedinţean trebuie să opteze, până la 24 februarie, pentru una dintre funcţiile pe care le deţin în administraţia şcolară şi în structurile unor partide politice, a declarat miercuri inspectorul general şcolar Emil Mirică.

Potrivit sursei citate, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a educaţiei, mandatul de director de şcoală este incompatibil cu o funcţie deţinută în conducerea unui partid la nivel local, judeţean sau naţional, motiv pentru care cei aflaţi într-o asemenea situaţie trebuie să-şi exprime opţiunea în termenul stabilit de ordinul cu dispoziţii tranzitorii din Legea educaţiei naţionale.

‘Până la această dată directorii Colegiului Naţional Traian, Cristian Harcău, vicepreşedinte al Organizaţiei din Drobeta-Turnu Severin a PDL, şi Mihai Mijache, director al Colegiului tehnic de transporturi auto, preşedintele Organizaţiei de tineret a PDL, au optat pentru munca la catedră, ei depunând în acest sens la Inspectoratul Şcolar Mehedinţi dovada demisiei lor din funcţia politică avută’, a precizat Mirică. În perioada care urmează se aşteaptă ca şi ceilalţi directori de şcoală să renunţe la una dintre funcţiile deţinute în sistemul de învăţământ şi în partidul din care fac parte. AGERPRES