bumbu_gheorghe.jpgNoul decan al Facultatii de medicina si farmacie (FMF) din Universitatea Oradea este prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, ales, pe 17 decembrie, de consiliul facultatii.

Din cei trei candidati care si-au depus dosarele pentru functia de decan, dr. Gheorghe Bumbu a intrunit, din primul tur, un numar de 48 voturi „pentru”, dintr-un total de 62 de membri cu drept de vot prezenti la sedinta, Consiliul FMF avand 68 de membri. Prof.univ.dr. Gavril Cornutiu a adunat 7 voturi, iar prof. univ. dr. Mircea Ifrim, 2 voturi. Au fost anulate doua buletine de vot, iar trei persoane s-au abtinut.

Personalitate marcanta in domeniul urogenital, prof. Bumbu este seful Clinicii de urologie din Spitalul Judetean Oradea, presedintele Societatii romane de uroginecologie, promotorul unor operatii de varf in domeniu si formator de specialisti, prin congrese, demonstratii, cursuri, editare de carti.

Consiliul Facultatii de Medicina si Farmacie s-a intrunit pe 17 decembrie pentru a-si alege noul decan, functie vacantata in urma demisiei fostului decan, dr. Adrian Maghiar. Pentru ca sedinta sa fie statutara, este nevoie de prezenta a doua treimi din numarul membrilor Consiliului, iar decanul este declarat ales daca intruneste majoritatea simpla a voturilor. Au fost depuse trei dosare de candidatura apartinand: prof.univ.dr. Gheorghe Bumbu, prof. univ. dr. Gavril Cornutiu si prof.univ.dr. Mircea Ifrim. Potrivit metodologiei universitare, mandatul noilor organisme de conducere incepe in momentul validarii alegerilor de organul ierarhic superior, in cazul de fata, mandatul decanului va fi supus, in luna ianuarie, validarii Senatului Universitatii din Oradea.