Conferinţa Consiliului Naţional Femina va avea loc la Bucureşti pe 20 iunie şi incheie seria conferinţelor care au avut ca temă semnalarea disfuncţionalităţilor legislative în domeniul egalităţii de şanse şi de gen din Romania si prezentarea raportului asupra discriminării de gen pe piaţa muncii din România. Evenimentul se va desfasura pe 20 iunie, începând cu ora 13:00, Hotelul Caro Bucureşti.

Conferinţa se adresează jurnaliştilor, ONG-urilor, autorităţilor locale, personalităţilor cu succes în carieră, precum şi tuturor acelora care, prin informarea şi activitatea proprie pot influenţa societatea civilă şi pot prezenta o imagine corectă şi nediscrimnatorie a femeii în societatea românească. Totodată, soluţiile propuse se vor concretiza într-un proiect de lege ce va fi înaintat Parlamentului României.

Proiectul FEMINA ROMANIA are ca obiectiv principal consolidarea principiului egalităţii de şanse şi de gen la nivelul societăţii civile pentru o mai bună promovare a femeilor pe piaţa muncii, conştientizarea drepturilor egale, depăşirea stereotipurilor culturale şi prezentarea unei imagini corecte şi nediscriminatorii a femeii în societate.

Conferinţa va fi moderată de Melania Medeleanu, iar printre invitaţi se regăsesc nume precum Camelia Şucu, Monica Tatoiu, Cristina POCORA – deputat PNL presedinte al Comisiei pentru egalitate de sanse din Camera Deputatilor, Cristian Jura – secretar de stat, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, av. Iustina Ionescu – consilier juridic in Proiectul Femina Romania, Delia Panait – FRONT, Prof. Univ. Dr. Gheorghe Teodorescu – INSOMAR.

Invitatul special al evenimentului este Viviane Teitelbaum, Vicepreşedinte al European Women’s Lobby, Preşedinte al Consiliului Femeilor „Conseil des femmes francofoni de Belgique” care va avea o intervenţie despre perspectiva europeană asupra problematicii egalităţii de şanse şi de gen.

În cadrul Conferinţei vor fi prezentate concluziile cercetării naţionale asupra discriminării de gen pe piaţa muncii din România. Din acest raport reies situaţii care contrastează frapant cu abordarea temei în spaţiul public şi anume: estimările statistice cu privire la frecvenţa situaţiilor de discriminare la locul de muncă ating valori de cca.30% dar în justiţie ajung doar 2% din cazuri. Asta şi datorită poate credibilităţii scăzute, de doar 2%, în privinţa rezolvării actelor de discriminare a femeii la locul de muncă.

Proiectul “FEMINA – Formare pentru jurnalişti, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Naţională şi Advocacy pentru afirmarea egalităţii de şanse şi de gen” este coordonat de S.C. Blockbuster Media S.R.L., în calitate de solicitant, împreună cu Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR) şi Institutul Naţional pentru Studii de Opinie şi Marketing (INSOMAR) în calitate de parteneri. Detalii despre proiect se pot obţine pe www.feminaromania.ro. Persoană de contact: Irina Apostol, Telefon 0721.201.559 / irina.apostol@admediaconsult.ro.