bazac_interviu.jpgAsistentii medicali comunitari, mediatorii sanitari rromi si personalul medico-sanitar incadrat in unitatile de invatamant vor fi platiti, in continuare, de catre Ministerul Sanatatii.

La propunerea ministrului Sanatatii, Ion Bazac, Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta care prevede ca drepturile salariale ale acestor categorii de angajati sa fie suportate, temporar, pana la data de 30 iunie 2009, de catre Ministerul Sanatatii.

Anul trecut, Guvernul Romaniei a hotarat sa transfere incepand cu 1 ianuarie 2009, o serie de atributii si competente exercitate de catre Ministerul Sanatatii catre autoritatile administratiei publice locale. Deoarece pana in prezent nu au fost organizate structurile din cadrul autoritatilor locale care sa preia aceste atributii, iar bugetul de stat pe anul in curs nu a fost aprobat, plata drepturilor salariale va fi asigurata din fonduri de la bugetul de stat si din venituri proprii ale Ministerului Sanatatii.

„Am facut un efort financiar pentru a asigura continuitatea activitatii desfasurate de aceste categorii profesionale, munca lor fiind foarte importanta la nivelul comunitatilor in care activeaza. Este normal, insa, ca drepturile lor salariale sa fie asigurate de catre comunitatea locala, intrucat serviciile acordate sunt in folosul comunitatii”, a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.