Personalul didactic poate fi pensionat la cerere fără penalizare dacă înainte de limitele de vârstă prevăzute de legislaţia în vigoare are 30 de ani vechime în învăţământ şi stagiu complet de cotizare, au decis marţi senatorii Comisiei pentru învăţâmânt prin adoptarea unui raport favorabil cu amendamente la propunerea legislativă pentru completarea art. 284 din Legea 1/2011 a educaţiei naţionale. Propunerea legislativă, aparţinând unui grup de senatori PSD, a fost adoptată de Camera Deputaţilor în noiembrie 2016, în forma iniţiatorilor.

Personalul didactic poate fi pensionat la cerere cu trei ani înainte de limitele de vârstă prevăzute de legislaţia în vigoare dacă are o vechime în învăţământ de cel puţin 25 de ani, femeile, respectiv, cel puţin 30 de ani bărbaţii„, prevederea propunerea legislativă în forma adoptată de Camera Deputaţilor, care a fost prim for legislativ sesizat.

Propunerea legislativă şi raportul Comisiei de învăţământ a Senatului vor fi supuse dezbaterii şi votului în plenul Senatului, în calitate de Cameră decizională. AGERPRES