Elevii Colegiului ”Ion Maiorescu” din municipiul Giurgiu vor putea să înveţe, din acest an şcolar, în clădirea liceului şi nu în internat, după ce Ministerul Educaţiei şi Cercetării a alocat suma necesară pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la principalul corp de clădire al unităţii de învăţământ, lucrări începute în urmă cu cinci ani.

„Atât colectivul de cadre didactice al Colegiului ‘Ion Maiorescu’, cât şi cei 1.043 de elevi care învaţă aici au primit la acest început de an şcolar o veste extraordinară şi împărtăşesc o mare bucurie după ce ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu şi premierul Victor Ponta au aprobat suma de 29 de miliarde de lei vechi(n.r 2,9 milioane de lei) pentru continuarea lucrărilor de reabilitare la aripa centrală şi principală a clădirii istorice a colegiului”, a declarat, vineri, într-o conferiţă de presă, directoarea Colegiului ”Ion Maiorescu”, Mirela Delea.

Ea spune că lucrările de reabilitare la colegiul istoric au demarat în urmă cu cinci ani şi până acum, din lipsa fondurilor, a fost finalizată doar o aripă laterală a clădirii în care funcţionează şase săli de clasă, restul orelor de curs fiind ţinute în încăperi improprii şi insuficiente ca spaţiu, respectiv în fostele dormitoare ale internatului colegiului.

Banii alocaţi trebuie folosiţi până la finalul acestui an, astfel încât din semestrul al doilea liceenii care învaţă în fostele dormitoare ale internatului se vor putea muta în sălile de clasă mari din principalul corp de clădire al colegiului. AGERPRES