andronescu_ecaterina.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a declarat ca cerut unor inspectori scolari sa faca o analiza a tezelor cu subiect unic la limba si literatura romana, intrucat sunt judete in care exista o suprapunere „aproape perfecta” a notelor de anul acesta fata de anul trecut si judete unde procentul de promovare este foarte mare.

Dintre judetele unde inspectorii au fost solicitati sa face analize sunt Bistrita-Nasaud si Suceava, unde procentul de promovare este de peste 90%.

Referindu-se la intalnirea de la sfarsitul saptamanii cu inspectorii generali, ministrul Educatiei a spus ca aceasta a fost organizata pentru a primi din partea inspectorilor puncte de vedere cu privire la legislatia pe educatie. Ecaterina Andronescu a afirmat ca a discutat cu inspectorii despre realizarea unui cod al educatiei. „Este nevoie de un cod al educatiei pentru ca de educatie putem vorbi de la 0 ani si pana la sfarsit, pe tot parcursul vietii”, a aratat ministrul. Demnitarul a precizat ca niciunul dintre inspectorii generali scolari nu sustin ca modalitate de admitere la liceu tezele cu subiect unic.