Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, la Arad, că în acest an se va rezolva problema şcolilor care mai au toaletele în curte sau neconforme, fiind alocată de la buget suma de 65 de milioane de lei, care va merge către primării.

„Anul acesta avem 65 milioane de lei pentru acest subiect. În acest moment este elaborat draftul de hotărâre de guvern, el va intra în Guvernul României în următoarele săptămâni, pentru că trebuie să obţinem semnăturile de la ceilalţi colegi miniştri. Sperăm să rezolvăm toate problemele de acest fel, cu resursele pe care le avem, pentru că este gândit un sistem modular, care are dimensiuni proporţionale cu numărul copiilor din şcoală. Vom trimite banii la inspectorate şi prin inspectorate la primării. Patrimoniul şcolilor este la primării şi primăria este singura structură administrativă care poate să facă investiţii în şcoală”, a declarat ministrul.

De asemenea, Ministrul Educaţiei Naţionale a declarat că a discutat cu ministrul Finanţelor pentru ca la rectificarea bugetară să fie alocate fonduri pentru reabilitarea internatelor şcolare, în condiţiile în care „şcolile din mediul rural se depopulează”, iar copiii ar putea fi cazaţi în aceste clădiri din oraşe.

„Am discutat cu ministrul de Finanţe şi încercăm la rectificarea bugetară să obţinem nişte bani să reabilităm internatele. Nu am pornit neapărat de la situaţia din Arad, am pornit de la o altă idee, şi anume că şcolile din mediul rural se depopulează şi atunci am putea să aducem copiii în aceste internate şi să nu mai avem clase care învaţă simultan”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul a adăugat că a cerut inspectoratelor şcolare să inventarieze toate internatele care le aparţin şi care pot fi transformate în spaţii de locuit pentru copii. AGERPRES