andronescu albastru.jpgNoul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, la preluarea portofoliului, că preocupările ministerului în această perioadă sunt legate de finalizarea examenului de Bacalaureat, pregătirea clasei pregătitoare, precum şi a examenelor de titularizare.

Ecaterina Andronescu a afirmat că examenul de Bacalaureat este unul foarte serios şi se încearcă să se afle exact gradul de pregătire a elevilor. „Cred că suntem deficitari la capitolul date statistice şi vom face o evaluare amănunţită pentru a clarifica subiectul”, a spus noul ministru al Educaţiei, făcând referire la participarea redusă la Bacalaureat.

Ministrul Educaţiei nu exclude posibilitatea ca începând de anul viitor Bacalaureatul să suporte anumite modificări, după ce se vor analiza situaţiile obţinute la examen în ultimii doi ani. „Vom face o analiză pe situaţiile de anul trecut şi de anul acesta, o soluţie rapidă este posibilă”, a precizat Andronescu.

Aceasta a afirmat că sistemul de supraveghere la examene va fi menţinut. „Nu cred că putem renunţa până când nu vom avea speranţa că vom avea un examen corect supravegheat”, a spus aceasta. Andronescu a mai spus că îşi propune să crească autonomia şcolilor, în sensul ca acestea „să îşi elaboreze propriul regulament de organizare şi funcţionare şi să stabilească criterii şi principii”. Aceasta susţine că „şcoala nu este un turn de fildeş, este o instituţie a comunităţii”, făcând referire la o mai bună colaborare între părinţi şi şcoală.

În ceea ce priveşte organizarea concursurilor pentru inspectorii şcolari, Ecaterina Andronescu a spus că la examene îşi doreşte să participe profesionişti.

Ecaterina Andronescu este la al treilea mandat de ministru al Educaţiei, primul fiind în timpul guvernării Năstase, iar cel de-al doilea în timpul guvernării PSD-PDL. Liviu Pop rămâne ministru delegat pentru dialog social. AGERPRES