andronescu_ecaterina.jpgRectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri că blocarea posturilor reprezintă o mare problemă şi a susţinut că, pentru anul universitar 2009-2010, UPB nu a putut să scoată la concurs niciun post.

Rectorul UPB a mai spus că are descoperite aproximativ 80 de posturi de asistenţi universitari şi şefi de lucrări. „Sigur, în fluxul firesc sunt multe ieşiri din sistem şi, de aceea, anul acesta e absolut necesar să scoatem posturile la concurs mai ales pentru asistent şi şef de lucrări unde sunt mai descoperiţi”, a spus Andronescu.

Ea a precizat că Senatul UPB a decis să încerce pentru acest an universitar care a început să titularizeze pe cei care doresc să devină profesori din rândul şefilor de promoţie absolvenţi ai UPB. O altă problemă semnalată de rectorul UBP este şi cea a resurselor pentru cercetare care, susţine Andronescu, sunt unele reduse faţă de alţi ani. „Ne-am orientat spre accesarea de fonduri structurale. Ca urmare din fondurile structurale încercăm să creştem calitatea actului didactic pe componenta de cercetare pentru masterate şi doctorate şi încercăm să obţinem susţinere din fonduri structurale”, a explicat reprezentantul UPB. AGERPRES