andronescu-agerpres.jpgCadrele didactice nu-si vor pierde sporurile salariale, a declarat, pe 8 martie, in statiunea Geoagiu Bai, ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu, prezenta la Scoala de pregatire politica a tinerilor social-democrati.

“Nu se pune problema reducerii sporurilor cadrelor didactice”, a afirmat ministrul.

Pe de alta parte, Ecaterina Andronescu a adus in discutie problema calitatii in procesul de invatamant prin activitatile de formare continua a profesorilor si gasirea acelor forme prin care scoala sa devina atractiva. “Cresterea calitatii invatamantului depinde, in mod esential, de calitatea actului didactic, de ceea ce face profesorul cu elevii pe care ii are la disciplina respectiva. Ma gandesc ca acest proces de formare continua trebuie sa puna accent pe activitatea interactiva pe care profesorul trebuie sa o desfasoare cu clasa. In felul acesta, prin relatia de comunicare si prin modul in care profesorul stie sau nu sa faca atractiva disciplina lui, putem sa ni-i apropiem sau, dimpotriva, sa-i indepartam pe elevi de scoala”, a mentionat ministrul educatiei.

Ecaterina Andronescu a mai aratat ca, in ultimii ani, s-a manifestat un proces de decredibilizare a sistemului de invatamant, atat din partea familiilor, cat si din partea elevilor. De aceea, a spus ministrul, trebuie gasite toate caile pentru ca elevii sa vina cu placere la scoala. “Trebuie sa cautam toate caile de a face scoala atractiva, pentru ca, oricat de multe alte institutii ar fi generatoare sau surse de informatii, nicio alta institutie nu transmite informatia selectionata, asa cum face scoala. Scoala este singura care este capabila sa selecteze informatia, sa-i dea elevului acea informatie utila pentru evolutia lui in cariera si dezvoltarea personala”, a adaugat ministrul.