Ecaterina Andronescu: “Cei implicati in eliberarea diplomelor false vor pleca din invatamant”

andronescu_ecaterina.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, le-a solicitat miercuri organelor abilitate sa ancheteze cazul eliberarii diplomelor false si sa-i nominalizeze pe cei vinovati.

“Mi se pare firesc ca organele de ancheta sa mearga pana la capat si sa identifice vinovatii. Daca sunt vinovati (in minister – n.r.), in momentul in care am aflat ca sunt vinovati pleaca din minister si din invatamant”, a apus Ecaterina Andronescu.

Ea a precizat ca Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a sprijinit organele de ancheta sa clarifice exact mecanismul academic al actelor de studii, mecanismele de verificare a autenticitatii lor. Ministrul Andronescu a afirmat ca au fost eliberate sute de diplome false de licenta, care au in spate diplome false de bacalaureat.

“Diplomele false de bacalaureat au fost insotite de documente de licenta de la doua universitati desfiintate in 2001 si 2002, care ar fi trebuit sa-si inceteze activitatea dupa patru ani de la desfiintare si care au emis aceste acte de licenta, in speta foile matricole, care au insotit diplomele false”, a explicat ministrul Educatiei. Ecaterina Andronescu a precizat ca aceste universitati nu mai functioneaza si ca echipele de control ale ministerului au verificat documentele acestora. MECI s-a autosesizat, in luna martie, in cazul diplomelor false pentru studentii proveniti de la Universitatile “Alexandru Ghica” si “Europa Ecor” din Alexandria.