andronescu_ecaterina.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a anuntat vineri ca fiecare absolvent de liceu va avea un atestat de competente digitale, acest lucru urmand sa fie obligatoriu si prin metologia pe care ministerul o va elabora.

Potrivit ministrului, competentele digitale nu se formeaza numai prin disciplina informatica, ci reprezinta contributia tuturor disciplinelor din planul-cadru. Referindu-se la restructurarea MECI, Andronescu a afirmat ca institutia „respecta regula stabilita pentru toate institutiile centrale”.

„Reducem agentiile. Daca am spus ca respecta regula generala asta inseamna ca nu reprezentam o exceptie. Analiza este acum in toi. Duminica voi avea o discutie cu premierul pe problemele ministerului”, a spus ministrul Educatiei. Ecaterina Andronescu a sustinut ca restructurarea MECI a fost inceputa, in prezent institutia aflandu-se la final, ceea ce inseamna restructurarea agentiilor. Ministrul a precizat ca rezultatul discutiilor cu sindicalistii in ceea ce priveste legile Educatiei va fi pus in dezbatere publica, la care urmeaza sa fie invitat si presedintele comisiei prezidentiale de invatamant Mircea Miclea atunci cand va fi abordata problema invatamantului superior.