diploma.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a declarat, pe 27 martie, la o intalnire cu profesori clujeni, ca hartia folosita pentru diplomele de licenta si bacalaureat va fi schimbata din vara pentru a fi mai greu de falsificat.

„Avem discutii cu cei care ne pot oferi aceasta hartie, cu Imprimeria Nationala, si daca vom reusi chiar din aceasta vara, asta ne-am dori, ca diplomele de licenta si de bacalaureat sa fie tiparite pe noua hartie”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei a spus ca hartia viitoarelor diplome va avea mai multe elemente de siguranta pentru a ingreuna falsificarea, adaugand ca inlocuirea hartiei care s-a folosit pana acum este una dintre concluziile care au reiesit din anchetarea scandalurilor legate de diplomele falsificate. „Trebuie sa facem acest lucru, pentru ca ancheta care este in derulare ne-a dus in situatia sa stabilim ca trebuie sa schimbam hartia de la diploma pentru a avea elemente de securizare suplimentare”, a mai spus Ecaterina Andronescu.