andronescu_ecaterina_2012.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale trebuie să fie flexibil în privinţa clasei pregătitoare şi să îi lase pe părinţi să opteze pentru înscrierea copiilor lor la clasa pregătitoare la grădiniţe sau în şcoli, a declarat, marţi, la Parlament, preşedintele Comisiei de Educaţie a Senatului, Ecaterina Andronescu.

„Ministerul Educaţiei va lua o decizie după ce vor fi consultaţi părinţii. Cei care intră în clasa pregătitoare anul viitor au ca variante ori să rămână în grădiniţe sau să meargă în şcoli şi aici Ministerul Educaţiei trebuie să rămână foarte flexibil”, a afirmat senatorul social-democrat Ecaterina Andronescu.

Ea a dezminţit faptul că în anul 2002 ar fi propus introducerea clasei pregătitoare la şcoala generală. „Nu este adevărat, în 2002 am propus modificarea Legii învăţământului. Legea 84 până la acel moment stabilea un învăţământ obligatoriu de opt clase şi mai era Albania, nu ştiu, Bulgaria cred că trecuse la un număr mai mare de clase în învăţământul obligatoriu şi deci era obligaţia noastră să mergem spre zece clase, ceea ce s-a şi întâmplat”, a spus senatorul.

Andronescu a afirmat că al doilea criteriu pentru care a modificat legea la acea vreme a fost legat şi de deschiderea învăţământului primar spre vârsta de şase ani. „Ceea ce am vrut atunci să fac era grupa pregătitoare”, a explicat ministrul. AGERPRES