andronescu rosu.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului, ca in prezent nimeni nu este in masura sa-si asume responsabilitatea invatamantului on-line.

Ea a spus, in cursul dezbaterilor privind proiectele de legi ale invatamantului, ca prin Codul educatiei doreste o lege pentru tot sistemul national, precizand ca din acesta fac parte toate universitatile acreditate prin lege.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, in lege nu trebuie lasate lucrurile ambigue, intrucat acestea ar duce la derapaje greu de reparat pe viitor.
Ministrul Educatiei si-a manifestat dezacordul fata de reglementari, care, sustine ea, pot fi modificate.


„Nu sunt adepta reglementarilor. Am ajuns la derapaje, pentru ca in societatea romaneasca avem un singur reper – banul”, a afirmat ministrul Educatiei.

Ecaterina Andronescu a sustinut ca fiecare treapta profesionala reprezinta o acumulare. In opinia sa, stagiul de trei ani pentru fiecare treapta didactica universitara este necesar „pentru acumulari”.

„Nu am cerut vechime pentru ca cineva sa capete rugina, ci cineva ca sa capete expertiza”, a precizat ministrul Educatiei. Presedintele Comisiei prezidentiale pentru educatie, prof. Mircea Miclea, a spus ca doreste ca in universitati sa existe un model de tip managerial. Prezent la dezbatere, presedintele Asociatiei Universitatilor Particulare, Corina Dumitrescu, a cerut desfiintarea invatamantului la distanta si a sustinut ideea crearii retelelor de universitati de excelenta.


„Viziunea corporatista a devenit peste tot performanta”, a afirmat Corina Dumitrescu. Problematica invatamantului universitar este abordata in cea de-a doua zi a dezbaterii publice „Reforma structurala a societatii romanesti. Modernizarea Romaniei prin educatie” asupra proiectelor care vizeaza legile educatiei, organizata la initiativa presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.