Ecaterina Andronescu: “Nu pot accepta o reducere de personal in invatamant”

profesori_invatand.jpgMinistrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, pe 8 aprilie, dupa o intalnire a conducerii PSD cu ministrii social-democrati, ca nu va accepta propunerea Ministerului Finantelor privind reducerea personalului sau a salariilor din invatamant.

Andronescu a afirmat ca propunerile Ministerului Finantelor privind reducerea cheltuielilor Ministerului Educatiei prin reducerea personalului sau a salariilor sunt inacceptabile, intrucat ar aduce intregul sistem de invatamant in stare de nefunctionare.

“Realmente nu se poate pune problema (reducerilor – n.r.), pentru ca aici nu este vorba de un sistem din care pleaca cineva si nu se mai fac angajari decat 15%, aici cine pleaca lasa sala goala. Deci este realmente imposibil sa acceptam ca 20.000 de posturi sa plece din sistemul de invatamant. Nu este posibil asa ceva, nu ar mai fi posibila functionarea invatamantului”, a spus ministrul.

Andronescu a apreciat ca niciuna dintre propunerile Ministerului Finantelor in ceea ce priveste modalitatile de reducere a cheltuielilor MEC nu este acceptabila. Ea a adaugat ca desi situatia economica este una dificila, asta nu poate justifica sacrificarea sistemului de invatamant.