andronescu ecatrina.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a declarat, marti, ca nu se pune problema ca vreun profesor sa fie dat afara sau pus „sub spectrul incertitudinii”, sustinand ca titularii vor ramane in sistem.

„Titularii raman in sistem, nu avem vreo problema si niciun motiv sa-i deranjam”, a afirmat ministrul. Ea a explicat ca, in prezent, in sistem posturile didactice sunt ocupate cu titulari de anul trecut sau de anul acesta, ramanand posturile vacante care trebuie ocupate cu suplinitori.

„Suplinitorii au contract pe un an de zile. De aici incolo se pune problema sa angajam suplinitori. Sunt doua categorii de suplinitori, necalificati si calificati, iar in anul scolar care se incheie in septembrie am avut circa 12,000 de necalificati. Ne dorim sa nu avem suplinitori necalificati”, a explicat ministrul.

Ecaterina Andronescu a precizat ca a solicitat inspectoratelor sa analizeze situatiile unde se poate face in asa fel incat sa se indeplineasca criteriul privind suplinitorii necalificati. „Acest lucru inseamna ca daca intr-o scoala sunt 45 de elevi, trebuie sa fim atenti si la modul in care cheltuim banii de la buget si sa nu facem trei clase de cate 15 elevi, ci doua clase de cate 22 si 23 elevi”, a exemplificat Andronescu.


REALITATEA.NET – Ecaterina Andronescu: Nu vrem sa modificam ciclurile de invatamant, ar produce foarte multe perturbatii in sistem