buget2.jpgMinistrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că nu ştie dacă învăţământul va primi un buget de 6% din PIB anul viitor, dar a dat asigurări că acesta nu va coborî sub trei procente.

„Nu ştiu dacă vor fi şase procente din PIB, pentru că nu ştiu dacă vom şi reuşi să modificăm legea (educaţiei – n.r.), dar am o convingerea de aproape sută la sută că nu vom avea sub 3%, cum avem în acest an. Niciodată bugetul educaţiei n-a fost atât de scăzut cum a fost anul acesta. Şi atunci evident că apare întrebarea, cu revoltă din partea mea, care provin din şcoală şi sunt om de şcoală: cum este posibil ca nişte oameni să bage un miliard şi jumătate de euro în buzunarele lor, fără să facă nimic, şi aici, unde avem 3,5 milioane de copii ai acestei ţări, unde se pregăteşte ziua de mâine a României, să dai un buget atât de scăzut?”, a spus Andronescu, făcând astfel referire şi la rezilierea contractelor bilaterale ale Hidroelectrica.

Ministrul educaţiei speră ca în prima parte a lunii septembrie Senatul să dezbată propunerile de modificare a legii educaţiei, care se află în prezent depuse la comisia de învăţământ a acestei camere decizionale. AGERPRES