andronescu_roz.jpgSchimbarile in structurile deconcentrate ale Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii vor fi facute acolo unde „treaba nu merge”, a declarat pe 24 aprilie ministrul Ecaterina Andronescu. Ea a spus ca schimbarile vor fi facute dupa o evaluare a situatiei.

„Deocamdata nu ne-am gandit unde vor avea loc schimbari, dar acest lucru se va intampla dupa o evaluare. Cred ca trebuie facuta schimbarea acolo unde treaba nu merge bine si unde inspectorii transmit alte mesaje decat cele ale ministerului Educatiei” – a afirmat Andronescu.

La randul sau, directorul de Comunicare din Ministerul Tineretului si Sportului, Claudiu Lucaci, a declarat ca unui numar de 154 de conducatori de directii judetene sportive, case de cultura ale studentilor, complexe sportive, directii de tineret si unitati sportive municipale le va inceta in 30 de zile contractul de munca – pentru „cei contractuali” si contractul de serviciu – pentru functionarii publici, potrivit ordonantei de urgenta a Guvernului. „Tuturor conducatorilor le va inceta contractul. Ei nu sunt demisi de nimeni. Au un preaviz de 30 de zile si sunt instiintati de acest lucru” – a precizat Lucaci. Potrivit acestuia, va fi organizat un concurs de ocupare a posturilor de directori coordonatori sau directori adjuncti ai acestor structuri. Directorii coordonatori, a aratat reprezentantul MTS, vor ocupa functia pe aceeasi perioada cu mandatul Guvernului.

Executivul a aprobat in sedinta de saptamana trecuta o ordonanta de urgenta ce prevede numirea sefilor serviciilor deconcentrate pe baza unui contract de management care sa cuprinda si indicatorii de performanta. Primul-ministru Emil Boc a facut precizarea ca pot ramane in continuare in functii conducatorii din prezent ai institutiilor deconcentrate, dar a subliniat ca importanta este stabilirea indicatorilor de performanta prin care acestia sa realizeze angajamentele asumate in programul de guvernare.