andronescu_ecaterina.jpgEcaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, Cercetarii si Inovarii, a declarat vineri ca, dupa depunerea mandatului, se intoarce la catedra, la Universitatea Politehnica din Bucuresti.
„Evident ca ma voi intoarce la Politehnica. Nu m-au dat afara. Nu este prima data cand plec de la minister. Am fost si voi ramane in sistemul educational. Nu as putea sa spun ca ma despart de sistem”, a spus fostul ministru.

La predarea – primirea mandatului, Andronescu l-a informat pe premierul Emil Boc despre principalele probleme de la MECI si despre sistemul educational.

„Am vorbit despre elaborarea curriculumului bazat pe formarea de competente, despre proiectele privind formarea profesorilor, despre noile tipuri de evaluari si despre faptul ca s-a elaborat metodologia pentru trecerea la clasa a IX-a si pentru examenul de bacalaureat. Modelele de subiecte vor fi elaborate pana la 30 octombrie”, a precizat fostul ministru, care s-a intalnit vineri dimineata, cu seful Executivului, la sediul ministerului, la predarea mandatului.


Totodata, Andronescu a spus ca pentru examenul de bacalaureat se lucreaza la elaborarea subiectelor de evaluare a competentelor digitale, de comunicare si lingvistice. Ecaterina Andronescu s-a declarat bucuroasa ca portofoliul MECI a fost preluat de primul-ministru Emil Boc, in opinia ei, premierul intelegand sistemul intrucat este profesor universitar. Fostul ministru al Educatiei si-a manifestat, de asemenea, disponibilitatea de a discuta cu Emil Boc probleme privind sistemul educational „ori de cate ori acesta va dori”. AGERPRES