andronescu-agerpres.jpgMinistrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marţi că speră să nu se ajungă în situaţia de a le permite celor care au luat note sub 5 la examenul de titularizare să ocupe catedre, din cauza lipsei de personal.

Întrebată dacă va accepta ca aceia care au luat note sub 5 la examenul de titularizare să ocupe locuri la catedră în cazul în care nu vor fi suficiente cadre didactice, Andronescu a răspuns că nu este de acord, dar în acelaşi timp este îngrijorată de ideea că nu se vor putea acoperi normele vacante.

„Acest lucru este foarte important. Noi în septembrie, când începe şcoala, trebuie să trimitem în fiecare clasă profesori la orele pe care elevii le au. Sper să nu ajungem să-i primim şi pe cei care au luat sub 5 la titularizare”, a afirmat ea.

Ministrul a adăugat că ar prefera ca aceste locuri să fie ocupate, ca suplinitori, cel puţin un an, de cei care au terminat anul acesta şi nu s-au prezentat la examenul de titularizare sau de cei care se află în stagii doctorale şi care ar putea să acopere un număr de ore în plata cu ora.
Andronescu a menţionat că judeţele cu cea mai mică rată de promovare la examenul de titularizare sunt Ilfov, Giurgiu şi Caraş-Severin.

„Rezultatele de anul acesta vor fi transmise inspectoratelor, pe care o să le rugăm să facă o analiză împreună cu profesorii şi să dispună nişte măsuri care s-ar impune pentru creşterea calităţii predării, pentru că de predare depinde şi calitatea achiziţiilor şi progresului şcolar”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a precizat că anul acesta sunt aproximativ 6.000 de locuri destinate contractelor pe durată nedeterminată la catedre iar restul, în jur de 30.000, sunt destinate contractelor pe durata determinată.

Ea a susţinut că nu este de acord cu eliminarea examenului de titularizare, pentru că trebuie să existe un filtru, care ar trebui urmat de evaluări anuale. AGERPRES