Ecaterina Andronescu spune ca Universitatea “Spiru Haret” va suporta refuzul de evaluare

univ spiru haret.jpgDupă ce Universitatea “Spiru Haret” a refuzat să fie evaluată de ARACIS, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că ministerul va avertiza toţi candidaţii la admitere să evite structurile de învăţămant superioare care nu au nicio formă de acreditare.

“Dacă specializările dumneavoatră poartă pecetea acreditat de la ARACIS, nu avem nicio problemă, numai că Universitatea Spiru Haret s-a ascuns în spatele unei specializări acreditate pentru învăţămantul de zi şi s-a dus către învăţămantul la distanţă sau cu frecvenţă redusă nelimitat”, s-a adresat ministrul reprezentanţilor Universităţii Spiru Haret.

“Nu cred că o universitate care a fost acreditată în 2002 putea să îşi multiplice astfel numărul de studenţi pană în 2009, aşa încat să atingă acum 300.000 de studenţi, cum declară universitatea”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul a spus că a cerut Agenţiei Romane pentru Asigurarea Calităţii Învăţămantului Superior (ARACIS) să evalueze activitatea Universităţii Spiru Haret “în aşa fel încat să putem aprecia dacă este o universitate care îşi menţine standardele de calitate în toate formele şi structurile de învăţămant”. “Universitatea Spiru Haret a refuzat, ca urmare acum, cand vom emite Hotărarea de Guvern cu structurile acreditate, vom ţine seama de acest refuz”, a avertizat Andronescu.

“Cred că a fost o exagerare mare atunci cand s-a multiplicat această Universitate în toate cătunele din Romania, fără să existe în spate asigurarea unor cadre didactice formate pentru învăţămantul superior”, a mai spus ministrul, potrivit căruia “trebuie să facem o diferenţă între ceea ce înseamnă dezvoltarea învăţămantului superior şi ceea ce înseamnă dezvoltarea unei afaceri”.