Inspectoratul Scolar Judetean Constanta in parteneriat cu ECDL ROMANIA si reprezentantul regional MPRO SYSTEMS organizeaza pe 18 decembrie, la Palatul Copiilor, festivitatea de inmanare a certificatelor pentru centrele de testare acreditate ECDL (European Computer Driving Licence), pentru un numar de 15 colegii, licee si grupuri scolare din judetul Constanta.
Ministerul Educatiei si Cercetarii si ECDL ROMANIA colaboreaza in cadrul programului “ECDL in cele mai bune 200 de licee din tara”, in care ECDL ROMANIA a acordat acreditarea gratuita a celor 200 de licee si a 400 de profesori de informatica. Programa pentru clasele a IX-a si a X-a a fost modificata astfel incat sa contina notiunile programei ECDL, acelasi lucru urmand sa fie realizat si pentru invatamantul tehnic.

Pana in prezent in cadrul acestui program au fost acreditate un numar de de 27 de unitati de invatamant in judetul Constanta.

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 146 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 400 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.