Rectorul ales la al treilea mandat al Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a numit, ca urmare a consultării Senatului Universitar, echipa celor cinci prorectori pentru mandatul 2020 – 2024, a informat biroul de presă al instituţiei academice.

„Conform Cartei univeristăţii, odată cu confirmarea, trebuie să fac propunerea de prorectori şi numirea lor după consultarea Senatului universitar. Am decis astăzi să propun cei cinci prorectori, colegi care să aibă expertiză profesională, pe management academic sau să fie foarte buni profesional pe domeniile lor ca şi prorectori. Mă bazez pe această echipă care este disponibilă să servească Universitatea din Oradea, pentru că funcţia de prorector înseamnă să stai zilnic în universitate, să semnezi pentru activităţi, bugete, să lucrezi cu personal administrativ, lucrurile sunt mai complicate  decât o simplă activitate la catedră. Am încercat să găsesc oamenii cei mai buni, ceea ce vom vedea după patru ani”, a declarat rectorul Constantin Bungău.

Confirmat pe 27 iunie de Ministerul Educaţiei în funcţia de rector, după alegerea sa din 3 iunie, Constantin Bungău şi-a prezentat joi, în şedinţa Senatului Universităţii, noua echipă de prorectori într-o conferinţă pe Zoom, şedinţele forului academic ţinându-se online, din cauza pandemiei de COVID-19.

Singurul din „garda veche” de prorectori care va deţine această funcţie în continuare este conferenţiarul Gabriel Valentin Bendea, care va răspunde de Managementul academic. Alături de el, din echipa de prorectori fac parte Sanda Filip – prorector pentru Managementul Cercetării şi Asigurarea Calităţii, Anca Dodescu – Management economic, Mariana Mureşan – Managementul Servicii Studenţeşti şi Servicii Sociale şi Sorin Borza – Vizibilitate şi Relaţii Internaţionale. Niciunul nu a mai deţinut în trecut această funcţie.

Pe lângă echipa de prorectori mai există, tot cu funcţie de prorector, directorul studiilor universitare de doctorat care este în funcţie încă, având un mandat de cinci ani, anume Radu-Cătălin Ţarcă.

Echipa de prorectori s-a înnoit, pentru că trei dintre universitarii care au ocupat această funcţie – Marcel Roşca, Eugen Macocian şi Marcela Prada – au încheiat două mandate,  numărul maxim admis de Carta Universităţii. Iar Ligia Burtă, prorectorul responsabil până acum de servicii studenţeşti şi vizibilitate, nu a mai dorit să deţină această funcţie.

Rectorul a precizat că vineri, 10 iulie, se va afişa pe site-ul universităţii calendarul pentru concursul de ocupare a funcţiei de decan la cele 15 facultăţi din universitate, pentru un mandat tot de patru ani, expirat în perioada de pandemie. „Sper ca, pe 1 octombrie, deschiderea anului universitar să ne aducă decani la toate facultăţile pentru mandatul 2020-2024″, a conchis rectorul.

Noul rector al Universităţii Oradea, profesorul universitar dr. Constantin Bungău, a fost ales pentru al treilea mandat consecutiv de 88,7% din electorii prezenţi la urne. AGERPRES