laptop.jpgLotul de informatică al României a obținut patru medalii – două de aur, una de argint și una de bronz – la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfășurată în perioada 18-23 iunie, la Jena (Germania), informează un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național “C. D. Loga” din Timișoara, laureat cu aur și la ediția de anul trecut, și de Rareș-Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Liviu Rebreanu” din Bistrița.

Medalia de argint i-a revenit lui Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Radu Szasz, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “C. Brediceanu” din Lugoj (județul Timiș).

La a XXI-a ediție a CEOI au participat 38 de concurenți din 10 țări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depășește 19 ani la data concursului. Prima ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfășurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la inițiativa țării noastre. AGERPRES