Şase echipe formate din studenţi din România, Polonia şi Bulgaria vor participa, în perioada 20 – 24 iunie, la o competiţie nautică internaţională organizată în premieră de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, au informat, luni, reprezentanţii instituţiei academice.

Evenimentul se va desfăşura sub egida „150 de ani de învăţământ românesc de marină”.

Academia Navală ‘Mircea cel Bătrân’ organizează în perioada 20 – 24 iunie 2022, în premieră, o competiţie nautică internaţională sub egida ‘150 de ani de învăţământ românesc de marină’. La concurs participă şase echipaje formate din studenţi de la Academia Navală ‘Mircea cel Bătrân’, Universitatea ‘Dunărea de Jos’ Galaţi, Polish Naval Academy din Gdynia (Polonia), Military University of Technology din Varşovia (Polonia) şi ‘Nikola Vaptsarov’ Naval Academy din Varna (Bulgaria)„, se arată într-un comunicat de presă transmis de Statul Major al Forţelor Navale.

Potrivit sursei citate, competiţia se va desfăşura la baza nautică a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” de la Palazu Mare, pe două secţiuni, respectiv yachting şi caiac.

Echipajele se vor întrece pe lacul Siutghiol, în zilele de marţi, 21 iunie, şi miercuri, 22 iunie, începând cu ora 10,00. AGERPRES