craciun_stefana.jpgDeşi are doar 13 ani a câştigat numeroase concursuri internaţionale, de pictură. Este singura adolescentă din Europa care a câştigat concursul pe teme de ecologie organizat de o asociaţie din Japonia. Premiul a fost o excursie de câteva zile în Tokyo, alături de alţi opt finalişti.

Ştefana Crăciun, de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” din Paşcani, a participat, anul trecut la un concurs internaţional de pictura pe teme de ecologie. A fost singura câştigătoare din Europa din cei peste 8.500 de participanţi. Lucrarea realizată de păşcăneancă a fost apreciată de juriu pentru originalitate. Excursia oferită de organizaţia ecologică, în Tokio, la mijlocul lunii decembrie a fost de neuitat pentru Ştefana. Ea a fost premiată, a vorbit despre tradiţiile şi cultura din România, apoi a vizitat oraşul Tokyo.

Cei care îi stau alături sunt părinţii care o îndrumă şi se ocupă de cariera fetei. Alina Crăciun, mama adolescentei, spune că fata a început să picteze încă de la grădiniţă, însă cea care i-a descoperit talentul este Mihaela Nicola Bucan, profesor de arte plastice. Talentul păşcănencei a fost premiat în mai multe ţări, precum Taiwan, Marea Britanie sau Belarus.