zilele_eco.jpgDupă succesul înregistrat în prima ediție a campaniei „Zilele ECO în Școala Ta!”, ECOTIC se pregătește să dea startul celei de-a doua ediții, la 1 septembrie 2015. Parte a Proiectului Caravana ECOTIC, această campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), își propune să ajungă în cât mai multe școli și orașe din România, pentru a transmite mesajul eco-educativ de protejare a mediului, precum și necesitatea colectării și reciclării acestor deșeuri.

Pornită în noiembrie 2014, prima ediţie a campaniei „Zilele ECO în Școala Ta!” s-a încheiat odată cu anul școlar, în iunie 2015. Au fost implicați peste 50.000 de elevi din 104 școli din România, fiind colectate peste 20 tone DEEE și peste 2 tone DBA. De asemenea, în cadrul acestei campanii – concurs, elevii s-au organizat împreună cu părinții și profesorii, desfășurând peste 300 de alte eco-activități, sub sloganul „NATURA ARE NEVOIE DE NOI!”. Ajutați de profesorii și părinții lor, copiii au învățat despre colectarea și reciclarea corectă, despre mediu şi protejarea acestuia, au colectat deșeuri, au muncit la ecologizarea școlii și a cartierului lor, au plantat copaci și flori, intrând astfel într-un concurs național cu premii pe măsura efortului lor. Caravana ECOTIC este un proiect co-finanțat prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene.

caravana_ecotic1.jpg

Începând cu 1 septembrie 2015, ECOTIC va da startul celei de-a doua ediții a campaniei „Zilele ECO în Școala Ta!”. Echipa ECOTIC invită școli din orașele: București, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Alba Iulia, Cluj, Târgu Mureș, Reșița, Deva, Hunedoara, Turda, Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Timișoara, Arad, Oradea, Sighișoara, Craiova, pentru a se înscrie într-un nou concurs de eco-educație și colectare DEEE și DBA. Obiectivele pe care ni le-am propus sunt, din nou, îndrăznețe, însă rezultatele înregistrate în prima ediție ne îndreptățesc să sperăm la un nou succes. Așadar, ne-am propus să ajungem în 96 de școli, în care să desfășurăm activități ecologice, seminarii cu profesorii coordonatori, și evident, nelipsita vizită a Caravanei ECOTIC în instituțiile de învățământ participante.

Invităm cu entuziasm, în perioada 1 septembrie – 20 octombrie 2015, cât mai multe școli din orașele menționate mai sus, să ne contacteze pentru a se înscrie în proiectul nostru. Acesta se va derula între 14 septembrie 2015 – 15 iunie 2016, pe parcursul întregului an școlar și va avea ca obiectiv implicarea a cât mai multor elevi, profesori și părinți într-un nou concurs distractiv, incitant și cu premii minunate! Vă invităm alături de noi într-o nouă aventură pentru un mediu curat!

caravana_ecotic2.jpg