Asociația pentru Valori în Educație organizează în perioada 8 – 9  noiembrie 2018, la Hotel Sheraton, a doua ediție a Edu Leaders Forum, cel mai inovator eveniment dedicat liderilor din educație și business. Tema evenimentului este „Inovații care produc impact în școli”, subiect ce va fi dezbătut împreună cu 250 de directori de școli, 150 de manageri și antreprenori din business, 10 ONG-uri din educație și 6 speakeri internaționali, pentru două zile, în sesiuni de training dedicate directorilor și profesorilor.

Tot pe 8 noiembrie, la Gala Awards, vor fi premiați cei mai buni 7 directori de școli ai anului, cei care au avut rezultate importante, cei care au avut impact asupra calității educației și au îmbunătățit semnificativ rezultatele școlare ale elevilor, oferindu-le prin proiectele implementate acces la oportunități educaționale mai bune. Cei 7 directori câștigători au fost selectați dintr-un număr de 700 de profile.  Fiecare director a avut voie să aplice pentru maxim 2 premii, iar profilele acestora au fost analizate și evaluate de către comisii compuse din 4 membri, având un număr de peste 30 de evaluatori, manageri și directori de companii din domenii diferite. Printre proiectele derulate în școli se numără cele legate de incluziune socială, combatere a abondonului școlar, metode inovatoare de abordare a învățării și de utilizare a tehnologiei cât și proiecte privind metode de învățare experiențială.

„Scopul nostru pe termen lung este să plasăm România în top 10 sisteme educaționale din Europa până în 2035. Acum un an de zile am început primul proiect de leadership din România special conceput pentru directorii de școli, Academia de Leadership și Management Școlar. Alături de specialiști internaționali în educație din SUA, Danemarca, Australia și UK, abordăm problema educației dintr-o altă perspectivă. Noi credem că cel mai important rol într-o școală îl au directorii, ei sunt cei care pot motiva profesorii iar prin intermediul acestora, elevii. Cu ajutorul directorilor dorim să reducem analfabetismul funcțional, abandonul școlar și să îmbunătățim rezultatele elevilor la testele PISA și la bacalaureat”, spune Andreea Nistor, Director Executiv al Asociației pentru Valori în Educație.

David Faulkner, CEO al Education Changemakers, organizație recunoscută mondial pentru cele mai bune programe dedicate directorilor de școală, este unul dintre speakerii principali ai evenimentului. Acesta va vorbi în cadrul Edu Leaders Forum despre cum să îți stabilești un obiectiv, astfel încât ceea ce faci să aibă un impact pozitiv, despre cum poți să consolidezi o școală prin cultură și despre faptul că pentru orice problemă se găsesc cel puțin 100 de soluții.

„Situația actuală din România reprezintă o provocare pentru noi, însă una care are rezolvare. Există țări, precum Marea Britanie sau Singapore, care au reușit să aibă un impact pozitiv asupra calității educației în mai puțin de 20 de ani, astfel provocarea din România nu este altceva decât o oportunitate. Ceea ce dorim noi să facem pe viitor este să îmbunătățim și să modernizăm sistemul educațional prin integrarea unor programe care folosesc tehnologia. Pentru ediția din 2019 a Edu Leaders Forum, ne dorim să avem peste 500 participanți și două ediții regionale”, a declarat David Faulkner.

Printre vorbitorii internaționali se află Chris Brown, Profesor la Universitatea din Portsmouth, School of Education and Sociology, Lynne Fox, Director of International Quality și Coach & Consultant Senior în cadrul Franklin Covey Education, Marcel Koning, Director Regional pentru Educație în cadrul Franklin Covey Education, Catherine Carroll-Meehan, Conducere Departamentul de Educație și Sociologie la Universitatea din Portmouth și Hla Hla Win din Myanmar, antreprenor în proiecte EduTech.