Educatorii şi profesorii se pot înscrie pentru implementarea programelor JAR

educatoare2.jpgEducatorii şi profesorii se pot înscrie până pe 1 aprilie pentru implementarea programelor Junior Achievement România ca opţional pentru anul şcolar viitor.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, Junior Achievement România a deschis înscrierile pentru programele internaţionale de educaţie pentru viaţă şi carieră pentru curriculum la decizia şcolii în toate instituţiile de învăţământ preuniversitar. Cadrele didactice vor beneficia gratuit de un pachet complet pentru derularea programului la clasă (manual profesor, manuale elevi, auxiliare), training şi consultanţă la implementare, proiect educaţional, pre-post-testare, instrumente de evaluare pe parcursul programului, certificate de participare la program.

“Până la 1 aprilie 2013, educatorii şi profesorii se pot înscrie pentru implementarea programelor JA ca opţional pentru anul şcolar viitor. Cadrele didactice din toate instituţiile de învăţământ preuniversitar se pot înscrie la programele JA ‘learning by doing’ pentru curriculum la decizia şcolii, disponibile pe cinci categorii educaţionale: antreprenoriat şi afaceri, profesie şi carieră, etică şi responsabilitate, finanţe şi servicii financiare, sănătate şi viaţă activă şi pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal”, susţin organizatorii.
Junior Achievement România, organizaţie non-profit, a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement WorldwideŽ, USA şi Junior Achievement-Young Enterprise, Europe.
În România, programele JA de tip “learning by doing” sunt urmate anual de peste 150.000 de elevi din peste 1.000 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri. AGERPRES